Wednesday, February 11, 2009

jelek sungguh politik~

perkembangan politik sekarang sangat mengecewakan aku. aku sudah hilang kepercayaan terhadap kepimpinan sekarang. aku tak tahu siapa yang sebenarnya ‘hantu’ dalam politik sekarang. semuanya bertopengkan sebuah senyuman yang sangat manis namun pada hakikatnya mereka ialah seorang hamba Allah yang sangat hitam hatinya kerana politik mereka mempunyai kepenting sendiri. melompat sana. melompat sini. aku tak mahu mengatakan aku meyokong mana2 parti, tapi aku sangat sedih melihat kita sesama Melayu bertelagah, bergaduh, bertikam lidah, mencaci sesama sendiri, dan bermusuhan. mana semangat Melayu anda? mana semangat mahu memperjuangkan Melayu anda? tidak kiralah anda dari parti politik mana pun jika anda dilahirkan sebagai Melayu, anda akan Melayu selamanya! anda wajib memperjuangkan nasib bangsa Melayu!

minta maaf. aku memang sangat emosional bila bercakap tentang nasib bangsa Melayu. kenapa aku perlu rasa sedemikian? kerana aku kisah dan kasih dengan Melayu kita sekarang. kita dengan senang disogok dengan bermacam2 hal duniawi. dengan senang kita akur dengan benda2 macam ni. mana semangat perjuangan anda? cuba anda tanya pada diri sendiri? apakah niat anda ketika anda mula2 menceburi dunia politik? aku tahu anda2 semua mahu memperjuangkan Bangsa Melayu! tapi kenapa hal seperti sekarang terjadi? anda terlalu mendabik dada. anda semua angkuh. baru sekarang kita sedar betapa pentingnya penyatuan di dalam bangsa Melayu. tapi sesuatu yang sukar untuk kita Melayu bersatu seperti dahulu. sangat sukar. sukarnya kerana terdapat anjing2 yang suka memecah belahkan Melayu kita! anjing2 inilah yang suka melihat kejatuhan Melayu dibumi sendiri!

satu2 aku lihat pemimpin Melayu tunduk pada anjing2 ini. kenapa? kenapa merka perlu tunduk anjing2 yang sudah tempang dan menunggu mati ini? aku tak faham kepentingan anjing2 ini. aku ingatkan sekali lagi kepada semua pemimpin2 Melayu, jangan sampai tanah kita ini tergadai di tangan anjing2 ini. kita sudah tergadai singapura. kita sudah tergadai sedikit kuasa. apa lagi yang akan tergadai kelak? tepuk dada tanya iman anda. aku sebagai rakyat berbangsa Melayu mahu melihat anak bangsa sekarang kenal erti sebuah perjuangan yang anda bawa. kelak aku tak mahu melihat perkongsian kuasa di tanah Melayu. aku mahu melihat tanah ini dikuasai sepenuhnya bangsa Melayu. ini tanah kita!

 

saya anak Melayu yang merdeka~

No comments: