Monday, October 6, 2008

buat insan yg mengenal erti sahabat & cinta.....sekian kalinya jari jemariku berlari-lari mengejar apa itu makna lagu sahabat dan apa makna lagu cinta. jiwa aku tidak pernah dirasai apa itu sahabat kerana maksud sahabat itu jiwaku tidak mengenalinya. sahabat yang sentiasa gelak ketawa senang didapati, akan tetapi sahabat yang berkongsi duka hati kita sangat susah hendak di ketemu. apa erti sahabat jikalau hidup kita tidak dirasai sahabat? sahabat adalah pelengkap jiwa bukan sahaja perlu diisi dengan cinta. jika sahabat dirasakan membawa seribu penyesalan, maka sahabat itu bukanlah membawa erti jiwa sahabat tetapi membawa erti sebenar dia adalah erti kehidupan.

kebiasaan sahabat yang membawa erti kehidupan selalu menyakitkan hati. kebiasaan sahabat yang membawa erti sahabat adalah segalanya bagi insan. sahabat jenis ini perlu kita noktahkan sehinggalah ajal menjemput kita. jangan dibiarkan kelakuan kita disalahertikan. sahabat yang membawa erti sahabat bukan memaksa kita untuk segalanya tapi dia memerlukan kesucian dalam bersahabat. bukan cinta sahaja memerlukan kesucian dan ketulusan.

jiwa pernah dirasai kosong tanpa sahabat yang dimaksudkan. ia perlu! ia patut!
ia kesan! ia ada! tapi apakah sahabat itu perlu dicari atau kita sekadar menunggu sahabat itu dtg? aku rasa kalian tentu faham apa yang dimaksudkan. ianya bukan sekadar omongan kosong tanpa ada rasa jiwa sahabat tetapi omongan yang sedalam2nya mahu menyelami maksud sahabat. kalian semua tentu juga faham apa yang ditulis. ianya bukan satu ilusi insan tetapi satu bayangan yang perlu direalitikan."manusia perlu sedar sahabat yang membawa erti sahabat ada dlm jiwa masing2"

No comments: