Friday, October 31, 2008

semester empat di fakulti.....

  1. setiap kali aku masuk kelas ni, pasti aku akan lihat koleksi barang kemas yang menghiasi tubuhnya. dari tudungnya yang berbunga2. dia punya neklace. baju dia berbunga2. jari jemarinya yang tidak kurang dari 5 cincin yang gedabak besar (kalau x silap akulah). macam ak datin aku tgk. suka sangat expose barang kemas. jelek aku tgk. kelas pun boring. aku hantar assignmnt utk subjek ni dua kali kene reject. macam 'hawau' (bak kata uyah). dia lah salah satu contoh rtm sangat memboringkan~PENULISAN SKRIP RADIO.
  2. pertama kali aku menjejak kaki ke kelas dia ni, aku semacam tak suke. dari permulaan ceritanya, aku tau dia ni betul2 materialistik. terlalu keduniaan. suka sangat mengutuk bdk2 kelas aku secara live. adoi. aku kadang2 terkena gak. tapi yang paling slalu kena zul. dia yang jd mangsa tiap kali kelas. aku rasa subjek ini mudah. tapi dia buat subjek ni susah nak lulus. ramai gak senior aku yang gagal subjek ni. boleh plak dia kata majoriti kelas aku ni akan repeat paper ni sem depan. berbulu jer aku dengar. macam hawau!~COPYWRITING
  3. sudah 4 semester berturut2 aku bersama pak agi. aku senang belajar dengannya. tiap kali kelas pasti ada kata2 tentang kehidupan dari dia. aku suka dengar. apa2 pun aku senang tiap kali hadir ke kelasnya.~PENULISAN LIRIK
  4. kelas yang banyak melukis. aku benci melukis sebab aku tak punya bakat utk melukis. sem lepas aku ada kelas ngn dia. assignmnt pun x banyak dia bagi. tapi sem ni dia bagi banyak plak assignmnt. kelam kabut aku melukis. walau macam haram aku lukis, dia terima gak. kerana assignmnt dialah aku mengalami kemalangan selepas menghantar tugasan ke bilik dia.~STORYBOARD
  5. sebelum aku belajar dengan dia, aku punyai pengalaman shooting bersama dengan dia. apa yang aku boleh cakap, diasangat hebat. aku sukadia walau pun aku lihat dia seperti dipinggirkan di dunia seni.ktika hadir ke kelas nya, dia sangat mementing jiwa melayu. tapi sayang, aku hanya belajar dengan dia separuh jalan sahaja kerana dia telah menerima tawaran dari aswara menjadi timbalan reaktor. so kelas ini di takeover oleh prnsyarah tutorial.~FALSAFAH SENI PERSEMBAHAN
  6. sem lepas aku ada kelas dgn dia. sem ni ada gak. dua2 jatuh pada hari jumaat kelas dia. senang juga belajar dengan dia. subjek ini agak mencabar kengantukan dalam kelas sebab setiap kali penayangan file, pasti aku tertidur kerana x berapa nak paham filem2 yang ditayangkan. biasalah, karya eksperimental memang macam tu.~EKSPERIMENTASI KARYAWAN
  7. kelas kadang ada kadang xde. pensyarah ni part time jer. tapi bapak dia full time lecturer kt teka. suka2 hati dia nak wat kelas bile2. ramai rakan2 aku gagal hadir kelas dia. selalunya dia akan lambat 45 minit datang ke kelas. satu hari tu hanya 8 orang shaja yang hdir ke kelas dia. habis mengamuk dia.hahhahaha.......terus dia cepatkan test mgu depannya.~LAW & PERFORMING ARTS

p/s : sem depan aku bakal sibuk dan pecah sebab kene pikir tesis, praktikal, black box dan banyak lagi.....sudah tahu suasana semester depan...

2 comments:

UnGu said...

saya tunggu kamu tulis semester depan.
tentang prof BLACK box..
lalala~

fariziskan said...

ungu : hehehehehehehhe....actually dia dh pgl kami utk black box sem depan....

sungguh dia beria2...


hahahahh